SäkerTass

 

TASHA

Namn: Miltassias Tasha av Tarja
Födelsedatum: 2022-03-10
Ras: Nederlandse kooikerhondje
Rasgrupp: Grupp 8, Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar
Titlar:  
Hälsa:  
Övrigt:  
Uppfödare: Miltassias, Pia Cederberg, Muskö

 

Tasha är det senaste tillskottet i vår familj. Hon kom in som en virvelvind och sopade bort allt motstånd mot att återigen bli en trehundsfamilj. Denna dam är så rolig, självständig, påhittig, läraktig, krävande, energisk och heeelt underbar!

Det är så mycket urhund i henne och hon har så många beteenden som är ursprungliga och bara helt enkelt hund. Vår gräsmatta kommer aldrig att bli hel, det är bara att inse. Hon har grävt hål och diken och det är är en ständig kamp att hålla efter och fylla igen.
Fåglar är så roliga och ska helst alla jagas bort eller åtminstone smygas på.

Nosen är det absolut vassaste verktyget och Tasha har redan hunnit gå sina första viltspår. Det är så naturligt för henne att spåra och hon verkar klara alla utmaningar som jag har kommit på hittills. Tur att vi nu i vår (2023) får hjälp med att hitta på nya genom brukshundklubbens spårutmaning. Senare i vår när snön försvunnit på riktigt så blir det skarpt läge att prova henne i Anlagsprovet.

Snygg är hon också visar det sig. Hade inte väntat mig annat, men det är kul att få det på papper också. Vi har varit på två officiella utställningar och på båda fick hon betyget Excellent i juniorklassen. Hon är också kvalificerad att åka till Crufts 2024.

 

Meriter: Utställning

Datum Klubb / Arrangör
Klass Resulat
Domare
2023-01-07 MyDOG internationell Juniorklass Excellent , 1:a juniorklass,
Bästa junior
Lotte Jörgensen
2023-01-08 MyDOG nationell Juniorklass Excellent, ck, 1:a juniorklass, Bästa junior, 3:e bästa tik, R-Cert Maritha Östlund-Holmsten
20XX-XX-XX        

 

Meriter: Viltspår

Datum Typ av prov
Domarens bedömning
20XX-XX-XX Klubbnamn Lorem ipsum dolor sit amet
20XX-XX-XX Klubbnamn Lorem ipsum dolor sit amet
20XX-XX-XX Klubbnamn Lorem ipsum dolor sit amet