SäkerTass

Spännande vår väntar

Vi går i väntans tider.

Våren verkar vänta på att komma hit. Nyss damp det ner en dm snö igen och våren gör sitt bästa med att försöka smälta bort den och all annan is som inte verkar vilja släppa greppet. I min trädgård har det redan tittat upp snödroppar. 

IMG_2744

Mr Spock har haft dambesök. Det blev kärlek vid första ögonkastet och de parade sig två gånger på självaste Alla Hjärtans dag. Nu väntar vi på besked om det kommer bli valpar längre fram vår.
Det är så kul att följa Spocks lilla valp från första kullen. Lilla Mira börjar bli en stor dam nu och är ute på alla möjliga äventyr med sin familj. I helgen var hon och tittade på alla duktiga skidåkare som gick i mål i Vasaloppet i Mora.

Mr Spock har fått en ny agilityhandler. Jennie som ska tävla med honom i vår och sommar är en erfaren agilityutövare som är sugen på att tävla igen då hon själv har pensionerade hundar. Då Spock tycker det är så roligt med agility och gärna springer och hoppar så mycket som möjligt så tog jag chansen att låna ut honom. Det ska bli kul att se vad som kan bli av det här då Jennie är så sjukt mycket snabbare än mig och hinner med så många fler roliga handlingsalternativ på banorna. Jag kan redan se på träningarna att Spock svänger snabbare och tightare runt hinder. Kan blir riktigt bra det här.

Jag har också varit iväg och tävlat ett par gånger i vinter med Mr Spock. Projekt kontaktfält som pågår ständigt börjar ge resultat. Vi nollade ett agilityklasslopp i Ulricehamn och ett i Fagersta. Nu till helgen ska vi iväg igen till Sundsvall den här gången.
Kes ska också få börja tävla officiellt nu till helgen i hoppklass 1. Hon är så rolig att köra agility med och lär sig så himla snabbt. Det ska bli riktigt kul att börja tävla med henne och få jobba ihop sig till ett team. Vi har kört några Blåbärstävlingar nu i vinter och hon är riktigt duktig. Slalomträningen har gått fort, hon fattar direkt vad det går ut på och vi har kommit en bit på vägen med kontaktfältsträning. Men jag har absolut ingen brådska med att tävla med Kes. Nu ska vi först klara av grunderna ordentligt med den här hunden.

Dixie har gått en freestylekurs med mig och planen var att få ihop ett program som vi kanske kunde ha på tävling så småningom. Tyvärr så är han lite för skröplig och klarar inte de roligaste övningarna med backa, hopp och sitta fint. Det är då tur att det finns Heelwork to music istället som är lite snällare mot gamla hundar. Där ska hunden jobba i olika fotpositioner istället för en massa trix. Det ska nog gå att hitta ett lagom svårt program åt oss.
Mr Spock fick vara stand-in på träningstävlingen i freestyle i söndags istället. Han har aldrig tränat freestyle men med de trick vi kan och lite från rallylydnaden och med godisbelöningar så genomförde vi ändå ett program. Bra början ändå  Här är länk till Youtube-filmen från vårt framförande. https://youtu.be/-PELgWSOQRE

Vi väntar och längtar alla efter våren nu. Varmare väder för gammelhundens krämpor ska lätta, snöfritt och torra gräsplaner på klubben så vi kan träna agility, rallylydnad och viltspår. Ljusare kvällar så man kan vara ute och pyssla i trädgården eller meka med bilen (i makens fall).


SäkerTass jultävling

Oj oj! Här var det inte uppdaterat på riktigt länge. Det rullar på i supersnabb fart i SäkerTass verksamhet. Nya hundar har kommit till och några har tyvärr fått lämna vårat gäng.
Duktiga My som har jobbat hos mig i över ett år har sagt upp sig och går vidare med nya utmaningar. Istället för henne har Johanna arbetat under hösten. Nu slutar även hon till nyår och Alexander tar vid. Han har jobbat extra som vikarie och känner de flesta av våra hundkunder redan och kan hoppa in på mera regelbundet schema direkt efter nyår.

Idag är det 2:a advent. Jag har varit hela helgen på Stockholms hundmässa i Älvsjö. Jobbat som ringsekreterare på fredag och idag, söndag och igår ställde jag ut båda våra kooikrar på utställningen. Mr Spock som går i championklass fick Excellent i bedömningen och även ck. Han slutade som 2:a i championklassen.
Kes som går i unghundsklass fick bedömningen Very Good och slutade på 3:e plats i klassen. Nu ska vi nöja oss med utställningar ett tag tills Kes får gå i öppen klass. Vi ska satsa mer på att bli bättre i agility och träna mera viltspår. Kes klarade ju sitt anlagsprovi viltspår i våras och blev godkänd med stort + i protokollet.
Mr Spock har under sommaren plockat fler pinnar i hoppklass i agility och fått diplom i Hoppklass 2 och ny titel i stamtavlan, AGHD II.

På SäkerTass Facebooksida har vi startat en jultävling. Ta en bild på din hund med jultema och lägg in den här på SäkerTass sida och tagga den med #säkertassjultävling
Du får lägga in hur många bilder du vill och vi drar en vinnare på Luciadagen 13 dec. Fler bilder större chans att vinna alltså. Vinsten innehåller godis till din hund och dig samt ett nytt halsband och koppel i Paracord.

Här håller jag på och arrangerar mina hundar inför årets julkortshälsningar.

/IMG_0080


Äntligen vår!

Åh, vad härligt att det äntligen har blivit vår. I mitt yrke där man är ute varje dag så märker man årstidsskiftningarna mer än andra. Jag har spanat efter vårtecken sen snön försvann. På rundorna med hundarna så finns det några ställen där jag vet att det brukar vara tidigt. Redan i februari tittade de första snödropparna upp. Nu har vi hunnit lite längre med våren och både blåsippor och vitsippor förgyller promenaderna. Även de klassiska vårfåglarna har hittat hit, bofinken och rödhaken bl a.

IMG_1300[1]

Sen sist jag skrev här i bloggen så har vi hunnit vara i England med Mr Spock på utställningen på Cruft´s. Helt fantastiskt att vara med på. Det är enormt stort med 5 stora mässhallar med utställningsringar, försäljare av hundprylar, presentation av hundraser, aktivitetsringar för att prova på och se olika hundsporter och en arena där agility-, freestyle-, flyballtävlingar och utställningsfinalerna går. Jag kan verkligen rekommendera att åka till Cruft´s i Birmingham 2:a helgen i mars även som enbart besökare om man är hundintresserad.
Hur gick det för Spock på utställningen då? Jo, han blev 3:e placerad i sin klass (open class) där alla championhundar går. Det är en jättebra placering då han fick tävla mot andra champions från både Holland och England. Med det resultatet är han även direktkvalificerad till att delta nästa år på Cruft´s. Om vi ska åka igen får vi fundera på, det är ju en rätt lång resa ändå.

IMG_1363[1]

Våren är en hektisk tid för oss hundnördar. Nu är kurser och tävlingar i full gång igen. Mr Spock går en viltspårkkurs med inriktning mot öppen klass. Vi tränar spår så ofta vi kan och hinner. I påskhelgen blev det flera härliga spårdagar. Kes hakar på med spårande hon också och idag ska hon få gå ett anlagsprov.
Spock har tävlat agility i Askersund. Inga resultat att ta med oss därifrån men det är skönt att ha startat tävlingssäsongen. Tyvärr blev den lite avbruten samtidigt som jag upptäckte att han slagit av en tand. Det blev operation för att ta bort tanden och då får man inte tävla på några veckor efteråt. Som tur är så hinner karensen gå över till nästa utställning som både Spock och Kes ska på i Västerås om några veckor.
Dixie ska tävla rallylydnad igen i helgen. Jag har inte hunnit träna rally sen sist vi var på tävling i februari. Inte så bra att åka så oförberedd på tävling men det får bli som det blir och vi får ta det som banträning helt enkelt.

IMG_1420[1]

Sist men inte minst så för ju våren med sig lite tråkigheter också. Det som göms i snö kommer fram i tö. Nu mer än innan ser man hur många hundägare det är som inte tar upp efter sin hund. Det ligger kvarglömda högar lite varstans utmed våra promenadvägar. Jag har alltid med mig extra påsar så att jag kan ta någon gammal hög också men det är inte alltid det räcker. Därför uppmanar jag er alla igen att när in ändå plockar upp efter er egen hund, ta några steg till och se er omkring ifall du kan ta lite extra skit i påsen. Skit som skit och påse har du ju alltid med dig! (Eller hur  )

IMG_1473[1]

 


Ny prislista, uppdateringar, summering 2015

Då var det dags för lite uppdateringar igen. SäkerTass kommer från årskiftet att ändra sin prislista. De nya priserna finns redan nu utlagda på hemsidan. Under året har vi ju anställt personal och utökat verksamheten med nära 100 %. Det är roligt att det finns en sån efterfrågan på våra tjänster. Vi letar nu efter möjligheter att anställa ytterligare en person så att fler hundar kan få följa med på våra trevliga rastningsrundor.

Har ni inte hittat till vår Facebooksida än så följ länken här och gå in och gilla sidan. Där lägger vi upp bilder från vår verksamhet och ni kan följa med i vad som händer. www.facebook.com/sakertass

 

Tänk vad tiden går fort! Och ju mer man drar ut på att göra det man ska/borde så går tiden ännu fortare. 2015 har svischat förbi i raketfart och sååå mycket har hänt under det här året. Några höjdpunkter, i ingen särskild ordning, är:

  • Nytillskottet i familjen, den lilla kooikertiken Kes. Vi är fodervärdar åt denna underbara, roliga och busiga lilla dam som snabbt har funnit sig tillrätta både i familjen med de andra hundarna och som medarbetare till mig på jobbet med hundrastningarna.
  • Resan till Norge i maj. Mr Spock blev Norsk och Nordisk utställningschampion på den internationella utställningen i Ålesund. Därefter bilsemester runt fjordar och höga fjäll precis när våren börjar gro och spira. Förlovning med min sambo i hemlighet
  • Dixie, 9 år gammal, tar sin sista uppflyttningspinne i Hoppklass 1 i ösregnet i Eskilstuna i början av sommaren. Sen fick han bli agilitypensionär och börja en ny karriär i Rallylydnad. I raketfart sopar vi hem diplomtitlar i både Nybörjarklass och Fortsättningsklass.
  • Semester igen på Capri med mina och Mikes föräldrar. Bröllop i all enkelhet och hemlighet. Varm och solig dag i trädgården utanför Anacapris rådhus. Efterföljande bröllopsmiddag och avsvalkande dopp i poolen toppar en helt fantastisk dag.
  • Mr Spock vinner sin sista pinne i Agilityklass 1 och vi börjar på allvar tävla i klass 2. Av bara farten vinner vi 2 uppflyttningspinnar i Hoppklass 2 också.
    Även i Rallylydnad briljerar han. Tar efter en tveksam start till slut sina tre kvalificerande resultat och får diplomtiteln i Nybörjarklassen. Startar i Fortsättningsklass och får ytterligare ett kvalificerande resultat.
  • Och för att toppa hela året så går Mr Spock och vinner över alla andra kooikerhanar på SKKs utställning i Älvsjö. Han blir bästa hane och Nordisk vinnare -15 och även kvalificerad till att delta på Crufts utställningen 2016, en av världens största utställningar i England.


Nytt namn, nya meriter och nya hundar

Ojdå, nu var det visst rätt länge sen det skrevs något på hemsidan. Dags för uppdatering.

Den uppmärksamme har sett att jag har bytt efternamn. D´Angelo blev Olofsson. 1/9 2015 gifte vi oss jag och Mike. En härlig dag i solen på ön Capri. Mina och Mikes föräldrar samt min gammelfaster var inbjudna till en borgerlig vigsel på gräsmattan framför rådhuset på Anacapri. Ingen visste något i förväg och det var en stor överraskning även för våra föräldrar alltså. Mycket lyckat.

Nu har även namnbytet och vigseln registerats hos svenska Skatteverket och på Bolagsverket så då är det bäst att sätta igång och öva på nya namnteckningen.

Sen sist det skrevs här så har hundflocken i mitt hem utökats med ytterligare en kooiker. I mitten av april hämtade vi Ayarip´s Mooi Kess v Cofje i Skåne. Kes har redan hunnit bli 8 månader och en söt liten dam. Vi har börjat en valpagilitykurs och hon följer med mig på rastningsturerna varje dag.
På SKOOi´s clubshow i augusti blev hon bästa tikvalp 6-9 månader och BIM-valp.
Vi har Kes på foder åt Mr Spocks uppfödare. Tanken är att hon ska gå i avel på den kenneln och kommer då få bo i Piteå lite då och då. Kes kommer få en egen mer utförlig presentation så småningom på hemsidan.

Det ska också uppdateras lite mer på de andra hundarnas meritlistor. Mr Spock har tävlat agility i sommar. I början av juni fick vi äntligen sista uppflyttningspinnen i agilityklass 1 och kunde sen börja tävla på allvar i klass 2. Agilityklassen är vår svåra gren. Där har Mr Spock inga hämningar och kastar sig av balans och A-hinder i sån fart att det är mer regel än undantag med 5 fel på kontaktfälten. I hoppklassen går det bättre och vi har redan lyckats få två uppflyttningspinnar. Det är så roligt att få tävla på lite svårare banor. Nu blir det vinterns projekt att träna in ett bra kontaktfältsbeteende.

Rallylydnad har vi också hunnit med en hel del. Dixie har redan lyckats plocka på sig två nya titlar RLD N och RLD F i nybörjarklassen och fortsättningsklassen. Han är nu klar att starta i avancerad klass men vi fortsätter ett tag till i fortsättningsklass. I höst ska vi gå kurs och lära oss de nya momenten.
Mr Spock har också fått gå några rallylydnadsbanor. Och kors i taket så har jag lyckats skrapa ihop tre godkända rundor med honom också. Titeln RLD N fixad och förra helgen var det debut i fortsättningsklass. Vi hade roligt och jag är ganska nöjd med debuten trots att poängen blev blygsamma 29 p i första banan och 61 p på andra och alltså inte kvalificerande. Men huvvudsaken är att man har roligt och det hade vi.

Så kom hösten och en ny termin för SäkerTass. Nya kunder hör av sig hela tiden och jag vill ju hjälpa så många som möjligt av hundarna att få komma ut och rasta sig, träffa lite hundkompisar och må bra medans familjen är borta under dagen. Så när möjligheten att anställa en person till i mitt företag dök upp så tog jag den.

My, är jätteduktig med hundarna. Vi har delat upp hundarna geografiskt i Sollentuna mellan oss så att vi ska få ungefär lika många att gå med under dagen. Fler hundar har fått möjlighet att gå rundor med oss på dagarna och det är roligt att se hur gamla och nya hundkunder har gått att kombinera. SäkerTass har alltså vuxit med över 100 % i höst och jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot vad det kan bli i framtiden.RSS

Följ oss på sociala medier

På våra sociala medier hittar du alltid det senaste från vår verksamhet.

På Instagram lägger vi upp bilder på rasthundarna och vad vi gör på dagarna.

@sakertass

På Facebooksidan finns bilder och även länkar till intressanta artiklar och sidor som vi tipsar om

www.facebook.com/sakertass