MIDSOM~3

ATLAS

Namn: Renarder´s Kublai Khan
Födelsedatum: 1997-03-22
Änglahund: 2006-08-07
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Rasgrupp: Grupp 8, Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar
Hälsa: HD ua
artros ua (0)
Uppfödare:

Louise Blomqvist, Vreta Kloster
Kennel Renarder´s

Genomförd jaktlig unghundsbeskrivning
Meriter utställning:
 1:a pris Unghundsklass, 26/7 1998, Alfta SKK nat.
 1:a pris Öppen klass, 3/7 1999, Borås, SKK nat.
 1:a pris Öppen klass, 1/7 2006, Gällivare, SKK int.

Meriter lydnad:
2:a pris, 150 poäng klass 1, 29/7 2005, Hofors

Meriter agility:
2 pinnar i Hoppklass 2
1 pinne i Agilityklass 2

Saknaden är fortfarande enormt stor och det händer att jag kallar Dixie för Atlas. Min första hund, en Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta.
Atlas var speciell på många sätt. Gillade att ligga på rygg vid dörren med alla benen i vädret, men kröp upp i soffan när man inte såg. Det var alltid varmt bland kuddarna när han varit själv hemma. Tjöt och skrek när han var tvungen att titta på vid sidan av tävlingsbanan när andra hundar körde agility och tyckte det var jättekul på plan. Dock vägrade han gå genom platta tunneln när han själv var blöt. Började simma först vid 3 års ålder, duktig spårhund och fantastiskt snäll med barn. Men framförallt min bästa vän, alla kategorier.

 

DSCF5430

KAJSA

Namn: Working Husky Kajsa
Födelsedatum: 2004-09-22
Änglahund: 2011-09-12
Ras: SIberian Husky
Rasgrupp: Grupp 5, Spetsar och raser av urhundstyp
Uppfödare:

Matti Holmgren, Jokkmokk
Kennel Working Husky

Meriter utställning:
2:a pris Öppen klass, Utställning i Piteå 19/5 -07

Merier Rallylydnad:
77 p och Godkänd, Rallylydnad nybörjare, Simrishamn 17/7 -11
 

Kajsa var min andra hund i ordningen. En klipsk Siberian Husky med bra draganlag men alldeles för smart för att vilja dra. Hon visste vad som var bäst i livet, nämnligen att njuta.

Kajsa var inte bara hund utan en hel djurpark. När hon var valp brukade vi kalla henne Kajsa-Krokodil för att det smällde om käkarna när hon busade med Atlas. Förutom det var hon som en katt i sättet, tog inte order och gick sin egen väg. Sen lät hon som en fågel, försökte klättra i träd som en ekorre och såg ut och ylade som en varg.
Kajsa var duktig på att fånga sork, lämmel och möss, kunde spåra och leta grejer i skogen. Vi har gått en Rallylydnadskurs och tränade på skyltarna hemma i köket. Kajsa var väldigt lättlärd och hade man bara en klicker, godis och tålamod så gick det att lära henne en massa trix. Ett favorittrix var att buga.
Tyvärr så gick det inte att lita på henne och ha henne lös. Tre dagar var jag orolig till döds när hon sprang omkring på fjället efter ha slitit sig med både sele och koppel hängande efter sig. Det hade redan börjat komma snö och snart skulle ingen vara kvar på fjällstationen. Rena turen att jag hittade henne längs med leden på den tredje dagen av letandet.
Hon gillade inte heller andra hundar än sin egen flock och kanske några till. Småhundar levde farligt om hon inte var kopplad och under uppsikt. Omplacering skulle inte fungerat och därför fick hon sluta sitt liv efter många om och men.
Saknar dig gumman!