SäkerTass

 

Dixie, Mr Spock och Kes

Jag har tre hundar i min familj. Dom följer med mig överallt där de får vara med. Det är aldrig tråkigt med hund och har man flera finns det alltid nåt att göra. Ska man ändå gå ut med en hund så går det lika bra med två eller varför inte flera

Det är aktiva hundar alla tre och de vill gärna vara med och hitta på roliga saker. Dom har en bra engerginivå med bra av och på-knapp för vila och aktivitet, fast det gäller mest inomhus. Det är lika mycket träning för de två som måste titta på när den tredje tränar och man får ibland kämpa så att det är rätt hund som får belöning. Hundarna är klickertränade och vi tränar bara med mjuka metoder och positiv förstärkning. 

Att träna trix tycker alla hundarna är kul. Vi har en balansboll hemma som vi tränar muskler och balans på. Att som hund veta om att man har fyra tassar är också bra. Detta tränas med att stå i en liten låda och om man vänder på lådan kan man träna att backa upp på den baklänges t ex.

När man har fler än en hund i familjen är det också viktigt att varje hund får lite egen tid med matte eller husse. Jag går just nu olika träningsgrupper i agility med Kes och Mr Spock. Dixie är pensionär och tävlas inte mera men vi försöker ge honom lite egen tid och särskild uppmärksamhet han också speciellt när han får rehab för sin onda rygg.

 Dixie har genomgått Korning och mentaltest med 483 p, är Svensk utställningschampion och pappa till tre kullar. Nu är han kastrerad och inte längre tillgänglig för avel.
Han är pensionerad från tävlandet men får vara med och träna för skojs skull.

Mr Spock har visat upp sig från sin bästa sida på utställningar i Sverige, Norge, Finland och England. Han har blivit Nordisk och InternationelI utställningschampion,
Svensk Juniorvinnare-12 och Nordisk Vinnare-15. Han har varit två gånger på Crufts utställningen i England.
Han är godkänd i anlagsklass viltspår och vi tävlar agility i klass 3 samt Rallylydnad fortsättningsklass.
Han är också pappa till en kull där det blev en valp.


Kes är vår senaste familjemedlem. En tik som vi ha på helfoder åt Mr Spocks uppfödare. Hon är alltså avelstik åt kennel Kamas. Första kullen föddes våren 2018 och det blev 6 fina och livliga valpar.
Kes är en helmysig hund med skinn på nosen och framåtanda. Hon älskar att gosa och vara nära.
Kes har varit med på utställning med Very Good som bedömning, tävlar agility i klass 1 och Rallylydnad Nybörjarklass. Hon är också godkänd i anlagsklass Viltspår.

 

Till minne:

1997 köpte jag min första hund, en Tollare som jag kallade Atlas. Jag har aldrig ångrat att jag skaffat hund. Dom har varit och är min familj, min glädje och stora stöd i livet. Jag har fått så många nya vänner, upplevelser och roliga intressen genom hundarna
Efter några år som ensamhund fick Atlas 2004 en kompis, Kajsa. Det var en Siberian Husky med mycket egen vilja, smart och väldigt go på sitt egna sätt.

100_1258[1]
Dixie och Mr Spock väntar på nåt gott.

E:Vovvar o vännerBild 017

Härligt snöbad. Dixie är uppvuxen norr om Polcirkeln och bangar inte för snö och -30.

 

IMG_0450[1]

Världens gulligaste valp, Kes. 5 mån på bilden

Atlas

Finaste Atlas, två veckor innan vi fick ta adjö.

IMGP0288

Goa Kajsa, min egen husky