Rallylydnadskurs för nybörjare

 


Rallylydnad är en rolig aktivering för hund och förare som även går att tävla i fyra svårighetsgrader. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt förarens anvisningar.
Hunden uppmuntras att följa med sin förare med positiva metoder där träning och tävling ska vara så lustfylld som möjligt. Glädje premieras =)

Vi samlas 4 tillfällen och går igenom Nybörjarklassens moment och tränar tillsammans. Teori och praktik blandas.
Alla typer av hundar kan vara med och inga särskilda förkunskaper krävs. I nybörjarklassen är hunden alltid kopplad så detta passar även de som inte ännu har perfekt inkallning på sin hund.
Hunden bör vara minst 9 månader för att kunna tillgodogöra sig kursens innehåll. 1 förare per hund, men är ni fler i familjen som vill gå kurs går det bra att följa med som åskådare. Barn upp till 12 år åtföljs av en vuxen som är med på sidan om på kurstillfällena.


Kursstart: Torsdag 24 maj 2018
Övriga datum: 31 maj, 7 juni och 14 juni
Tid: kl. 18:30-19:45

Plats: Gärdesskolans fotbollsplan, Sollentuna
Pris: 650 kr/ekipage
Anmälan: Senast
21/5


Kursanmälan

Fyll i här för att anmäla till Rallylydnadskursen.


 

 

 

 

  

 

 

  


 

 

 IMG_1823[1]

 

Grundkurs i Agility

 

Krav: För hundar som är minst 1 år (12 mån). Hunden ska kunna arbeta lös, utan koppel, med sin förare.

Antal tillfällen: 8 ggr

Kursstart: Ingen kurs planerad just nu

Kursdagar:

Tid: 

Max antal deltagare: 6

Plats:

Pris:

Instruktör: Teresa Olofsson

Intresseanmälan på mail: sakertass@gmail.com

 

 

 

 

Kursvillkor

Anmälan till kurs är bindande

Kursavgiften ska vara oss tillhanda innan kurstart och betalning sker via faktura eller Swish enligt kursinformationen som skickas ut.
Återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisande av veterinärintyg för deltagande hund eller läkarintyg för anmäld deltagare.

Du ansvarar själv för att kunna delta på alla kurstillfällen. Missat tillfälle kan inte tas igen på annan kurs och påbörjad kurs återbetalas ej.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller ändra kursdatum.

Är du under 18 år måste vi ha målsmans tillstånd och kontaktuppgifter vid anmälan.
Barn med egen hund måste vara minst 7 år och i vuxens sällskap upp till 12 år.
Familjemedlemmar är välkomna med på kurs utan extra kostnad men endast en person gör övningarna med hunden under kursen.

Alla hundar som går kurs måste vara fullt friska och vaccinerade enligt SKKs regler.
Vid kennelhosta följer vi SKKs krav vilket är en månads karenstid för smittad hund. Har din hund träffat en smittad hund bör den isoleras från andra hundar under hela inkubationstiden, vanligtvis 4-10 dagar.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som hen eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att hen och hunden är tillräckligt försäkrade.