Viltspår prova-på 29/9 2019

 
 
IMG_1420
 
 
Att träna sin hund i eftersök på skadat vilt är både roligt och nyttigt. Alla hundar uppskattar nosarbete och de flesta tycker det är spännande att sniffa i skogen efter djur. Här kombinerar vi hundens naturliga instinkt med att göra nytta för samhället.
Söndagen 29:e september har ni chansen att prova denna form av aktivering för er hund. Vi träffas på en plats i Sollentuna eller Upplands Väsby (exakt var kommer det mera info om) kl. 10. Vi lägger spår tillsammans åt hundarna och medans vi väntar på att det ska ligga till sig så har vi teori om viltspår och eftersök samt fikar och har trevligt ihop.
 
Max 6 hundar.
Pris: 350 kr/ekipage inkl fika och det som hör till spårningen (klöv och blod)
Anmälan: SäkerTass kunder har förtur att anmäla sig fram till 25/8 därefter släpps platserna till övriga.

Kursanmälan

Fyll i här för att anmäla till Viltspår -prova på


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

SäkerTass kunder har förtur till platserna fram till 25/8 därefter fyller vi på med övriga som anmält sig och då görs det i turordning efter när anmälan kom in.

 

Kursvillkor

Anmälan till kurs är bindande

Kursavgiften ska vara oss tillhanda innan kurstart och betalning sker via faktura eller Swish enligt kursinformationen som skickas ut.
Återbetalning av kursavgiften sker endast mot uppvisande av veterinärintyg för deltagande hund eller läkarintyg för anmäld deltagare.

Du ansvarar själv för att kunna delta på alla kurstillfällen. Missat tillfälle kan inte tas igen på annan kurs och påbörjad kurs återbetalas ej.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller ändra kursdatum.

Är du under 18 år måste vi ha målsmans tillstånd och kontaktuppgifter vid anmälan.
Barn med egen hund måste vara minst 7 år och i vuxens sällskap upp till 12 år.
Familjemedlemmar är välkomna med på kurs utan extra kostnad men endast en person gör övningarna med hunden under kursen.

Alla hundar som går kurs måste vara fullt friska och vaccinerade enligt SKKs regler.
Vid kennelhosta följer vi SKKs krav vilket är en månads karenstid för smittad hund. Har din hund träffat en smittad hund bör den isoleras från andra hundar under hela inkubationstiden, vanligtvis 4-10 dagar.

Deltagande på kurs sker på eget ansvar och deltagare är ansvarig för ev skador som hen eller dennes hund orsakar. Deltagare ansvarar själv för att hen och hunden är tillräckligt försäkrade.

 

 Rallylydnadskurs för nybörjare

 


Rallylydnad är en rolig aktivering för hund och förare som även går att tävla i fyra svårighetsgrader. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt förarens anvisningar.
Hunden uppmuntras att följa med sin förare med positiva metoder där träning och tävling ska vara så lustfylld som möjligt. Glädje premieras =)

Vi samlas 4 tillfällen och går igenom Nybörjarklassens moment och tränar tillsammans. Teori och praktik blandas.
Alla typer av hundar kan vara med och inga särskilda förkunskaper krävs. I nybörjarklassen är hunden alltid kopplad så detta passar även de som inte ännu har perfekt inkallning på sin hund.
Hunden bör vara minst 9 månader för att kunna tillgodogöra sig kursens innehåll. 1 förare per hund, men är ni fler i familjen som vill gå kurs går det bra att följa med som åskådare. Barn upp till 12 år åtföljs av en vuxen som är med på sidan om på kurstillfällena.


Kursstart: Ingen kurs planerad just nu
Tid:

Plats:
Pris:
Anmälan: 

 IMG_1823[1]

 

Grundkurs i Agility

 

Krav: För hundar som är minst 1 år (12 mån). Hunden ska kunna arbeta lös, utan koppel, med sin förare.

Antal tillfällen: 8 ggr

Kursstart: Ingen kurs planerad just nu

Kursdagar:

Tid: 

Max antal deltagare: 6

Plats:

Pris:

Instruktör: Teresa Olofsson