SäkerTass

Ny prislista, uppdateringar, summering 2015

Då var det dags för lite uppdateringar igen. SäkerTass kommer från årskiftet att ändra sin prislista. De nya priserna finns redan nu utlagda på hemsidan. Under året har vi ju anställt personal och utökat verksamheten med nära 100 %. Det är roligt att det finns en sån efterfrågan på våra tjänster. Vi letar nu efter möjligheter att anställa ytterligare en person så att fler hundar kan få följa med på våra trevliga rastningsrundor.

Har ni inte hittat till vår Facebooksida än så följ länken här och gå in och gilla sidan. Där lägger vi upp bilder från vår verksamhet och ni kan följa med i vad som händer. www.facebook.com/sakertass

 

Tänk vad tiden går fort! Och ju mer man drar ut på att göra det man ska/borde så går tiden ännu fortare. 2015 har svischat förbi i raketfart och sååå mycket har hänt under det här året. Några höjdpunkter, i ingen särskild ordning, är:

  • Nytillskottet i familjen, den lilla kooikertiken Kes. Vi är fodervärdar åt denna underbara, roliga och busiga lilla dam som snabbt har funnit sig tillrätta både i familjen med de andra hundarna och som medarbetare till mig på jobbet med hundrastningarna.
  • Resan till Norge i maj. Mr Spock blev Norsk och Nordisk utställningschampion på den internationella utställningen i Ålesund. Därefter bilsemester runt fjordar och höga fjäll precis när våren börjar gro och spira. Förlovning med min sambo i hemlighet
  • Dixie, 9 år gammal, tar sin sista uppflyttningspinne i Hoppklass 1 i ösregnet i Eskilstuna i början av sommaren. Sen fick han bli agilitypensionär och börja en ny karriär i Rallylydnad. I raketfart sopar vi hem diplomtitlar i både Nybörjarklass och Fortsättningsklass.
  • Semester igen på Capri med mina och Mikes föräldrar. Bröllop i all enkelhet och hemlighet. Varm och solig dag i trädgården utanför Anacapris rådhus. Efterföljande bröllopsmiddag och avsvalkande dopp i poolen toppar en helt fantastisk dag.
  • Mr Spock vinner sin sista pinne i Agilityklass 1 och vi börjar på allvar tävla i klass 2. Av bara farten vinner vi 2 uppflyttningspinnar i Hoppklass 2 också.
    Även i Rallylydnad briljerar han. Tar efter en tveksam start till slut sina tre kvalificerande resultat och får diplomtiteln i Nybörjarklassen. Startar i Fortsättningsklass och får ytterligare ett kvalificerande resultat.
  • Och för att toppa hela året så går Mr Spock och vinner över alla andra kooikerhanar på SKKs utställning i Älvsjö. Han blir bästa hane och Nordisk vinnare -15 och även kvalificerad till att delta på Crufts utställningen 2016, en av världens största utställningar i England.


Nytt namn, nya meriter och nya hundar

Ojdå, nu var det visst rätt länge sen det skrevs något på hemsidan. Dags för uppdatering.

Den uppmärksamme har sett att jag har bytt efternamn. D´Angelo blev Olofsson. 1/9 2015 gifte vi oss jag och Mike. En härlig dag i solen på ön Capri. Mina och Mikes föräldrar samt min gammelfaster var inbjudna till en borgerlig vigsel på gräsmattan framför rådhuset på Anacapri. Ingen visste något i förväg och det var en stor överraskning även för våra föräldrar alltså. Mycket lyckat.

Nu har även namnbytet och vigseln registerats hos svenska Skatteverket och på Bolagsverket så då är det bäst att sätta igång och öva på nya namnteckningen.

Sen sist det skrevs här så har hundflocken i mitt hem utökats med ytterligare en kooiker. I mitten av april hämtade vi Ayarip´s Mooi Kess v Cofje i Skåne. Kes har redan hunnit bli 8 månader och en söt liten dam. Vi har börjat en valpagilitykurs och hon följer med mig på rastningsturerna varje dag.
På SKOOi´s clubshow i augusti blev hon bästa tikvalp 6-9 månader och BIM-valp.
Vi har Kes på foder åt Mr Spocks uppfödare. Tanken är att hon ska gå i avel på den kenneln och kommer då få bo i Piteå lite då och då. Kes kommer få en egen mer utförlig presentation så småningom på hemsidan.

Det ska också uppdateras lite mer på de andra hundarnas meritlistor. Mr Spock har tävlat agility i sommar. I början av juni fick vi äntligen sista uppflyttningspinnen i agilityklass 1 och kunde sen börja tävla på allvar i klass 2. Agilityklassen är vår svåra gren. Där har Mr Spock inga hämningar och kastar sig av balans och A-hinder i sån fart att det är mer regel än undantag med 5 fel på kontaktfälten. I hoppklassen går det bättre och vi har redan lyckats få två uppflyttningspinnar. Det är så roligt att få tävla på lite svårare banor. Nu blir det vinterns projekt att träna in ett bra kontaktfältsbeteende.

Rallylydnad har vi också hunnit med en hel del. Dixie har redan lyckats plocka på sig två nya titlar RLD N och RLD F i nybörjarklassen och fortsättningsklassen. Han är nu klar att starta i avancerad klass men vi fortsätter ett tag till i fortsättningsklass. I höst ska vi gå kurs och lära oss de nya momenten.
Mr Spock har också fått gå några rallylydnadsbanor. Och kors i taket så har jag lyckats skrapa ihop tre godkända rundor med honom också. Titeln RLD N fixad och förra helgen var det debut i fortsättningsklass. Vi hade roligt och jag är ganska nöjd med debuten trots att poängen blev blygsamma 29 p i första banan och 61 p på andra och alltså inte kvalificerande. Men huvvudsaken är att man har roligt och det hade vi.

Så kom hösten och en ny termin för SäkerTass. Nya kunder hör av sig hela tiden och jag vill ju hjälpa så många som möjligt av hundarna att få komma ut och rasta sig, träffa lite hundkompisar och må bra medans familjen är borta under dagen. Så när möjligheten att anställa en person till i mitt företag dök upp så tog jag den.

My, är jätteduktig med hundarna. Vi har delat upp hundarna geografiskt i Sollentuna mellan oss så att vi ska få ungefär lika många att gå med under dagen. Fler hundar har fått möjlighet att gå rundor med oss på dagarna och det är roligt att se hur gamla och nya hundkunder har gått att kombinera. SäkerTass har alltså vuxit med över 100 % i höst och jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot vad det kan bli i framtiden.


Tiks Pak - hundbajspåsar till alla

Sådärja, nu har jag skrivit till Sollentuna kommun också!

I Sjöbergs centrum bredvid skolan sitter en s k TiksPac skylt där det ska finnas hundbajspåsar för hundägare att nyttja vid promenader och rastning. Denna skylt är placerad där av Danderyds kommun och ska enligt de avtal som finns med TiksPac också skötas av kommunen. Det är tomt på påsar i denna skylt och jag ser gärna att det fylls på.
Jag har varit i kontakt med Danderyds kommun (ärende # 246990) och fått svar på dom att det verkar som om denna skylt har kommit på avvägar då den står i Sollentuna kommun.

Mitt hundrastningsföretag SäkerTass går i detta område varje vecka och vi har alltid egna påsar med oss. Däremot så ser jag i området många som lämnat bajs efter sina hundar. Om det beror på lathet eller att man har slut på påsar vet jag inte, men om det finns en skylt med för sakens skull avsedda påsar så manar detta till bot och bättring.

Eftersom Danderyds kommun inte verkar kunna ta på ansvaret för denna skylt att fylla med påsar  TiksPac skylten så önskar jag att Sollentuna kommun skulle kunna ta över det jobbet.

En stor och stark önskan från mig som ansvarsfull hundägare och företagare som jobbar med hundar och hundägare är att även Sollentuna kommun skulle införskaffa och sätta upp TiksPac skyltar med hundbajspåsar. Jag är villig att sponsra genom mitt företag för att få till detta även i vår kommun.

Jag uppmanar även hundägare att ta sitt ansvar att plocka upp genom Facebookgruppen "För en skitfri vår, plocka upp där du går!"

Jag vill visa Sollentunas kommuninvånare att det finns bra hundägare också och att vi är många som bryr oss om vår gemensamma utemiljö. Det hjälper inte någon att bara ge hundägare pekpinnar om man inte underlättar och hjälper dom också att bättra sig och ge de som sköter sig uppmuntran.


"För en skitfri vår, plocka upp där du går!"

Vill ni vara med i vår nya kampanj i Sollentuna? Jag hoppas att vi kan få till ett fint samarbete.

Jag är engagerad i kommunfrågor som rör hundar och hundägande. Det har från kommunens sida på sista tiden blivit stramare tyglar på oss hundägare. Man stänger ner hundgårdar och sätter upp skyltar som uppmanar till att hålla hundarna kopplade på alla offentliga platser. Inom hela kommunen är det koppeltvång och många hundägare känner sig undanskuffade.

Vi vill nu vända den negativa trenden och visa vår omgivning att det finns duktiga och bra hundägare i Sollentuna kommun. Därför har jag intitierat kampanjen
”För en skitfri vår, plocka upp där du går!”

Våren är en härlig tid men det töar också fram en hel del hundbajs som gömts i snön. Jag vill med denna kampanj uppmana hundägare till att plocka upp lite extra och ta upp gammal skit och efter de som ännu inte är lika duktiga.

Nu söker jag sponsorer som kan vara med och stå bakom denna kampanj. Jag vill uppmuntra alla som är med genom att dela ut gratis hundbajspåsar. Du som är med i kampanjen kan själv välja om du vill att man ska handla för en viss summa eller om du med varje ny order från de som är med skicka med en gratis rulle med hundbajspåsar.

 

Reklam för dig och ditt företag kommer att gå ut på mitt företags hemsida, min Facebooksida samt ett flertal olika Facebook grupper med engagerade hundägare i Sollentuna. Inlägget på den bifogade bilden har nått över 2000 på bara några dagar.

Jag kommer också gå ut i lokaltidningarna med information om kampanjen med hänvisningar till Facebook evenemanget där det kommer att läggas ut mer info om deltagande företag.

Jag hoppas att du vill vara med och lyfta hundens och hundägarens rykte i vår fina kommun som vi på detta sätt vill göra ännu finare under april månad.

 

 


CHAMPION igen!!

Wiiihooo!! Sista helgen i september blev en riktigt bra helg trots allt.

Lördagen började med tidig avfärd till Haninge brukshundklubb för ett agilitylopp i klass 1. Kall och blåsig morgon och hunden helt ur fokus. Loppet började med ett missat kontaktfält på A-hindret och en avstickare ut bland publiken som satt precis intill bankanten. Där fanns en spännande hund på rygg med hela härligheten i vädret precis där hundarna hoppade ut mot publiken. Den frestelsen blev för stor för Mr Spock. 
När vi sen fortsatte banan så tog han balansbommens kontaktfält jättebra, det som vi annars har så stora problem med. 5 fel och lite tidsfel p g a avstickaren ger varken pinne eller pallplats i agility. *suck*

Men kan man inte hoppa rätt i agility så kan man i alla fall vara snygg! 

Så resonerade vi och for hem och packade väskan och bilen för avfärd mot Viking Line Dog Show på Åland.
I Norrtälje hämtade vi upp sällskapet på resan, Nicolina och fina Curly coated retrievertiken Leya. Mr Spock blev genast förtjust i den vackra damen. Överresan med båt från Grisslehamn till Eckerö på Åland gick bra. Väl framme i stugan som bara låg 500 m från utställningslokalen så fick jag sällskap i sängen av Leya och Mr Spock sov i sin bur. Nicolina fick överslafen för sig själv.
Söndagen bjöd på strålande väder och våra vovvar fick en skön promenad till utställningen. Sen började den nervösa väntan på bedömningen. Leya var först ut av våra hundar. Hon gick och vann hela rubbet och blev bäst i rasen. Cert och CACIB och en plats i finalringen för fina Leya. Nu behöver hon bara träna lite mer på apporteringen för en merit på jaktprov så blir hon champion på riktigt också. 

Till slut var det kooikrarnas tur, sist av alla i ringen. Mr Spock skötte sig jättebra i ringen och lät domaren titta på tänderna och klämma och känna på honom. Några varv runt i cirkel för att titta på rörelserna och sen stå och se snygg ut för en individuell bedömning. Det är alltid så nervöst att vänta på resultatet. Den här gången gick det hela vägen. Certifikat och därmed också Finsk utställningschampion, CACIB och till slut BIM (Bäst i Motsatt kön). Söta lilla Dazzle blev bäst i rasen och fick representera kooikrarna i finalringen. Skönt för mig och Mr Spock, som var helt slut efter dagens bravader att vi inte behövde visa upp oss igen. Vi fick ju det vi var där för! 

Nu har brev kommit från Finska kennelklubben som bekräftar championatet och vi har börjat snegla på nya utställningsutmaningar i Norge. Men först ska vi visa upp oss på Stockholms hundmässa på Luciadagen. Mr Spocks uppfödare kommer med halvsystern och några andra av hans syskon och halvsyskon kommer också så vi får nog till en uppfödargrupp åt Kamas kennel i år. Roligt!

20140928_144615

 RSS