SäkerTass

Sommar, sol och semester. Viltspår prova-på

Härliga sommartider!

Vi på SäkerTass önskar alla våra kunder och hundkunder en riktigt skön och rolig sommar. Hoppas ni får mycket bad, glass till både hundar och människor, springa omkring som man vill och träna trix ihop. Ta dagen som den kommer och hämta ny kraft och fyll på förråden med solljus och varma minnen.

Vis av förra sommarens värme så hoppas jag att ni har laddat upp med sånt som kan hjälpa er fyrbenta kompis att klara av värmen lite bättre. Det finns ett flertal produkter som hjälper till att kyla av en het hundkropp som t ex kyldyna (är sval när hunden ligger på den), kyltäcke av olika märken och varianter (oftast ska man blöta ner dom lite), blöta handdukar, scarfs och inte minst fläktar.
Kyldyna är bra att ha i hundens bur i bilen när ni ska åka på semesterutflykter. En annan bra investering är att skaffa en silverduk (silvershade). Köp en som är tillräckligt stor så att den täcker hela bilen. Den ger då skugga och reflekterar bort solens strålar och värme samtidigt som den släpper igenom luft. Parkera dock alltid din bil i skuggan ändå och om hunden lämnas i bilen ska det vara ordentligt öppet in (finns långa vädringskrokar att fästa i bakluckan så att det ändå går att låsa bilen) runt om. Men helst så bör hunden inte vara kvar i bilen alls utan vill såklart vara med er på era aktiviteter.
 
SäkerTass sommartider:
På fredag 21/6 är det midsommarafton och då är vi lediga.
Alexander ledig 1/7-4/8
Teresa ledig 5/7-28/7
Under juli månad har vi en sommarvikarie för de hundar som är föranmälda och behöver rastning då. Inga nya uppdrag tas förrän vi är tillbaka efter semestern
 
 
Prova på Viltspår
Att träna sin hund i eftersök på skadat vilt är både roligt och nyttigt. Alla hundar uppskattar nosarbete och de flesta tycker det är spännande att sniffa i skogen efter djur. Här kombinerar vi hundens naturliga instinkt med att göra nytta för samhället. Söndagen 29:e september har ni chansen att prova denna form av aktivering för er hund. Mer information och anmälan hittar du på fliken "Hundkurser" här på hemsidan.
 
Mr Spock går just nu en fortsättningskurs i Viltspår och tränar mot att gå prov i öppen klass där spåret har legat 12-24 timmar och är nattgammalt med flera svårigheter såsom bloduppehåll och skottprövning. Allt för att det ska bli så likt ett riktigt eftersök efter skadat vilt som möjligt. Det är roligt att se hur naturligt det är för hundarna att spåra och hur de kan sortera bland alla dofter i skogen för att hitta just sitt spår som de ska följa. När Spock var bara lite drygt ett år stötte vi på en älg som nyss hade blivit påkörd och dött i en bilolycka (ingen förutom älgen var skadad eller dog). Jag klev ur bilen och frågade de som stod vid vägkanten om de behövde hjälp med något men de var okej. Så istället frågade jag om det var okej att jag tog ut min hund för att han skulle få sniffa på en nyss död älg och det var okej för dom. Några veckor senare deltog Mr Spock i anlagsprov Viltspår och fick mycket väl godkänt.