SäkerTass

CHAMPION igen!!

Wiiihooo!! Sista helgen i september blev en riktigt bra helg trots allt.

Lördagen började med tidig avfärd till Haninge brukshundklubb för ett agilitylopp i klass 1. Kall och blåsig morgon och hunden helt ur fokus. Loppet började med ett missat kontaktfält på A-hindret och en avstickare ut bland publiken som satt precis intill bankanten. Där fanns en spännande hund på rygg med hela härligheten i vädret precis där hundarna hoppade ut mot publiken. Den frestelsen blev för stor för Mr Spock. 
När vi sen fortsatte banan så tog han balansbommens kontaktfält jättebra, det som vi annars har så stora problem med. 5 fel och lite tidsfel p g a avstickaren ger varken pinne eller pallplats i agility. *suck*

Men kan man inte hoppa rätt i agility så kan man i alla fall vara snygg! 

Så resonerade vi och for hem och packade väskan och bilen för avfärd mot Viking Line Dog Show på Åland.
I Norrtälje hämtade vi upp sällskapet på resan, Nicolina och fina Curly coated retrievertiken Leya. Mr Spock blev genast förtjust i den vackra damen. Överresan med båt från Grisslehamn till Eckerö på Åland gick bra. Väl framme i stugan som bara låg 500 m från utställningslokalen så fick jag sällskap i sängen av Leya och Mr Spock sov i sin bur. Nicolina fick överslafen för sig själv.
Söndagen bjöd på strålande väder och våra vovvar fick en skön promenad till utställningen. Sen började den nervösa väntan på bedömningen. Leya var först ut av våra hundar. Hon gick och vann hela rubbet och blev bäst i rasen. Cert och CACIB och en plats i finalringen för fina Leya. Nu behöver hon bara träna lite mer på apporteringen för en merit på jaktprov så blir hon champion på riktigt också. 

Till slut var det kooikrarnas tur, sist av alla i ringen. Mr Spock skötte sig jättebra i ringen och lät domaren titta på tänderna och klämma och känna på honom. Några varv runt i cirkel för att titta på rörelserna och sen stå och se snygg ut för en individuell bedömning. Det är alltid så nervöst att vänta på resultatet. Den här gången gick det hela vägen. Certifikat och därmed också Finsk utställningschampion, CACIB och till slut BIM (Bäst i Motsatt kön). Söta lilla Dazzle blev bäst i rasen och fick representera kooikrarna i finalringen. Skönt för mig och Mr Spock, som var helt slut efter dagens bravader att vi inte behövde visa upp oss igen. Vi fick ju det vi var där för! 

Nu har brev kommit från Finska kennelklubben som bekräftar championatet och vi har börjat snegla på nya utställningsutmaningar i Norge. Men först ska vi visa upp oss på Stockholms hundmässa på Luciadagen. Mr Spocks uppfödare kommer med halvsystern och några andra av hans syskon och halvsyskon kommer också så vi får nog till en uppfödargrupp åt Kamas kennel i år. Roligt!

20140928_144615