SäkerTass

Födelsedagar

Brukar ni fira era hundars födelsedagar?

Om bara 3 veckor fyller Mr Spock 2 år. Förra året när han fyllde 1 år fick han tårta med en korv i. Dixie fyllde 7 år 1 juli, men hans dag gick obemärkt förbi i år. Han var utlånad till hundvakter och jag hade fullt upp med jobbet.

Nästa vecka är det dags för min egen födelsedag. Jag fyller år 6 augusti och det är samma datum som den första atombomben att användas i krig föll över Hiroshima i Japan 1945. Den dagen är min födelsedag. Efter förra årets resa till Japan och besöket i Hiroshima så känns det extra viktigt att faktiskt fira sin födelsedag. Livet är så oerhört skört och vi som har blivit välsignade med att få leva en stund här på denna vackra jord borde ta alla tillfällen i akt att fira livet och det som gör det gôtt att leva. När min brorson fyllde 7 i våras så gick han och längtade till sin födelsedag i flera veckor och jätteglad att bli firad. Jag har tidigare tyckt att det inte är så märkvärdigt med födelsedag, nästan lite pinsamt att bli firad när man är vuxen. Men nu ska det bli ändring på det. Klart som korvspad att jag blir glad när jag blir uppmärksammad!! Presenter bryr jag mig inte så mycket om men, en blomma eller bara ett grattis i gästboken eller på Facebook räcker långt för att jag ska bli väldigt glad. 

Idag passar jag också på att skicka ett stort grattis till mitt gudbarn som fyller 11 år. GRATTIS Herman! Hoppas du får en stor god tårta och massor av presenter som du vill ha. Idag är det din dag!!

Mr Spock 1 år


Tacksam!!

Jag känner mig verkligen tacksam för allt jag får vara med om just nu. Det har varit en helt fantastisk sommar hittills. Varmt och mycket sol, bad i lagom mängder. Börjar känna mig hemma i Sollentuna och lägenheten. Jag har fått nya vänner och gamla vänskaper har återupptagits. Jag saknar fjällen, Norrland och mina vänner i norr men vi har ju koll på varann genom Facebook så det känns inte så långt.

Företaget SäkerTass har nu kommit igång ordentligt. Jag har senaste veckan fått tre nya kunder varav en är en liten hamster vid namn Frodo. Han ska bo hos mig 1 1/2 vecka när hans familj är på semester. Det ska bli jättekul att få rå om en liten hamster igen.
Nya kundförfrågningar har också kommit in och möten är inplanerade för dom. Alla mina blivande kunder med månadsabonemang kommer att få Djurägarekortet som en extra bonus. Det är ett kort där man fyller i information om sitt djur och vem som äger det, vem man ska kontakta om man själv blir sjuk eller inte kan ta hand om sitt djur. Därefter plastar man in det och har med sig i plånboken. Det följer också med klistermärken som man kan sätta på bilen eller på ytterdörren samt en pin till jackan eller väskan. Kortet är en extra trygghet för dig själv och ditt djur där man talar om för sin omgivning att man är djurägare. Om man råkar ut för en olycka så vet man att ens husdjur blir omhändertagna.
Kostnaden för Djurägarekortet är 80 kr. Den summan går oavkortat till Hundskyddsfonden. Dessa stödjer bl a djurägare som av en eller annan orsak har svårt att betala sina veterinärkostnader och Hundstallet som tar hand om och omplacerar hundar som farit illa.

Sommarcupen på Österåkers BK är perfekt tillfälle för mig och Mr Spock att träningstävla agility på. Vi har varit med två gånger nu och det är riktigt kul att se vilka framsteg vi faktiskt gör. I torsdags klarade min stjärna att ta hela slalom i båda banorna utan fel.  Att vi sen diskade oss på annat gör inte så mycket. Vi börjar få in ett bra flyt och min känsla var på topp.

Jag är också så glad och tacksam för mina vänner som peppar och frågar mig om mitt företag. Det är så skönt att ha er som stöttar, ger tips och inspiration och är glada för min skull.
Hade en riktigt trevlig och mysig kväll igår med en av mina äldsta och bästa vänner. Vi fuskade och åt surströmming redan flera veckor innan premiären. Satt ute ända tills det blev mörkt och pratade och pratade om allt möjligt, böcker, företag, livet, barn och hundar ...


Registrering

Trots semestertider och vackert väder så har registreringen av mitt företag gått väldigt fort. Nu är SäkerTass registrerat för F-skatt hos Skatteverket och vi kan börja ta emot kunder på riktigt. Det kommer in förfrågningar till mailboxen lite då och då. Kul att se att det ger resultat med den marknadsföring jag har gjort än så länge.

Samarbetet med Klicka Hunden i Upplands Väsby börjar också ta form. Therese Welander erbjuder mina kunder 10 % rabatt på hela sitt utbud av hundmassage, laserbehandling, hundkurser och problemhundsutredningar. Hon är också återförsäljare av VGW-selen som förhindrar att hunden drar i kopplet på ett skonsamt sätt.
Under rubriken Kundrabatter på fliken för SäkerTass hittar du en länk till hennes företag. Kursutbudet för hösten har redan kommit ut på hemsidan och jag är själv väldigt sugen på att gå kurs också.

Igår var en väldigt varm dag och jag passade på att slappa på stranden hela eftermiddagen. Hundarna fick vara hemma i den svala lägenheten och jag hade hoppats att det skulle bli lite badväder idag med. Istället så är det mulet och det blir nog bara hundarna som får bada när jag åker ut till Åkersberga i eftermiddag.
Gårdagen bjöd också på ett roligt viltspår för Mr Spock. Jag hade åkt ut på fredagkväll och lagt ett 600 m långt spår. När man inte vet riktigt hur terrängen ser ut innan man går ut och lägger spåret så blir det spännande på flera sätt att se hur hunden ska lösa uppgiften. Den här gången började spåret i gles tallskog, nästan på gränsen till kalhygge, gick över i mossbeklädda berghällar och sen in i riktigt snårig och kvistigt lövskog där man inte plockat upp sly och annat skit efter gallring för att avslutas igen i tallskog. Spock klarade återgången i vinkel 1 med sån klarhet att jag nästan var på väg att jubla högt. När spåret sen gick över på mossan så måste det ha dunstat och drivit för han drog iväg en bra bit ifrån spårkärnan och jag fick till slut leda honom tillbaka mot vinkeln för att han skulle hitta rätt igen. Väl där klarade han både vinkel och bloduppehåll men drog återigen iväg lite för långt i sidled och jag fick hjälpa honom rätt en gång till. Däremot så klarade han snårskogsdelen galant. Där var det nästan raka vägen i spåret, så gott det nu går i den terrängen. Belöningen, en halv älgklöv hittades i spårets slut upphängd i ett träd. Lycklig Mr Spock fick bära hem bytet till bilen.