SäkerTass

Gott nytt agilityår!

14 maj var det nyårsafton i svenska agilityvärlden. Kvalåret till 2018 års SM i agility avslutades då och 15 maj startade det nya kvalåret inför SM 2019.

I höstas lyckades Mr Spock och jag ta oss upp i den högsta klassen i agility och tävlar nu i klass 3 i både hoppklass och agiltyklass. För att lyckas ta sig till SM ska man under kvalåret på klass 3 tävlingar ha 4+4 kvalificerande resultat i hoppklass och agilityklass. "SM-pinnar" delas ut till de 15 % med bäst resultat i varje tävling under kvalåret så för mig och Mr Spock så hade vi inte många månader på oss att kvalificera oss i år. Vi lyckades ändå på de få tävlingar vi deltog i skrapa ihop 2 pinnar i agilityklass och 3 pinnar i hoppklass och kom alltså lite mer än halvvägs innan kvalåret var slut. Det är mycket mer än vad jag nånsin hade vågat hoppas på.

Under vinterhalvåret har jag haft förmånen att få gå och träna för en superproffsig instruktör, Heidi Pentilää. Vi har utvecklats enormt och det märks definitivt på våra resultat.

Idag inledde vi det nya kvalåret med tävling på Danderyd-Täby BKs trevliga tävling. I strålande sol och härlig sommarvärme så körde vi ett hopplopp och två agilitylopp. I hoppklassen så sprang vi på allt vad vi kunde och lyckades komma i mål utan hinderfel och med tredje bästa tid, en tredjeplats av 48 startande och första SM-pinnen var bärgad.
I agilityklasserna så lyckades jag först tappa bort banan vilket resulterade i en diskvalificering när Spock tog fel hinder i ordningen och sen krånglade jag till det i andra loppet med två vägringar så att det blev 10 fel och lite tidsfel. Men känslan är fortfarande bra och jag vet nu att vi faktiskt kan och att det går att konkurrera bland eliten i Sverige. Så stolt över mig själv och min fina Mr Spock.

IMG_3720

 

Kes är hemma igen!

Hon parades i början av januari med fina Epic som jag också har som rasthund, och fick 6 fina valpar i början av mars. 3 tikar och 3 hanar blev det. Kes ägs av Karin Stare på kennel Kamas i Piteå och har varit där sen mitten av februari. Hon har gjort ett kanonfint jobb som valpmamma åt de vilda livliga valparna. Nu har de flyttat till sina nya familjer i Norge, Boden, Luleå och Falun. Kes fick komma hem till oss igen och 1:a maj hämtade vi upp henne i Gävle dit hon hade fått skjuts av en av valpköparna. Både hon och vi var överlyckliga över att få träffas igen. Hon har varit mycket saknad av oss alla och nu är flocken komplett igen.

Igår började vi om igen med att träna grunderna i agility och min gamla kontaktfältsbräda har kommit fram i trädgården där vi ska försöka lära oss det man kallar Running contacts i agility. Det är att lära hunden att i full fart springa över balansbommen och A-hindret och i farten ändå träffa det olikfärgade kontaktfältet längst ner på hindret. Allt för att spara tid på tävlingsbanan där snabbast vinner.

IMG_4841IMG_4975