SäkerTass

Spännande vår väntar

Vi går i väntans tider.

Våren verkar vänta på att komma hit. Nyss damp det ner en dm snö igen och våren gör sitt bästa med att försöka smälta bort den och all annan is som inte verkar vilja släppa greppet. I min trädgård har det redan tittat upp snödroppar. 

IMG_2744

Mr Spock har haft dambesök. Det blev kärlek vid första ögonkastet och de parade sig två gånger på självaste Alla Hjärtans dag. Nu väntar vi på besked om det kommer bli valpar längre fram vår.
Det är så kul att följa Spocks lilla valp från första kullen. Lilla Mira börjar bli en stor dam nu och är ute på alla möjliga äventyr med sin familj. I helgen var hon och tittade på alla duktiga skidåkare som gick i mål i Vasaloppet i Mora.

Mr Spock har fått en ny agilityhandler. Jennie som ska tävla med honom i vår och sommar är en erfaren agilityutövare som är sugen på att tävla igen då hon själv har pensionerade hundar. Då Spock tycker det är så roligt med agility och gärna springer och hoppar så mycket som möjligt så tog jag chansen att låna ut honom. Det ska bli kul att se vad som kan bli av det här då Jennie är så sjukt mycket snabbare än mig och hinner med så många fler roliga handlingsalternativ på banorna. Jag kan redan se på träningarna att Spock svänger snabbare och tightare runt hinder. Kan blir riktigt bra det här.

Jag har också varit iväg och tävlat ett par gånger i vinter med Mr Spock. Projekt kontaktfält som pågår ständigt börjar ge resultat. Vi nollade ett agilityklasslopp i Ulricehamn och ett i Fagersta. Nu till helgen ska vi iväg igen till Sundsvall den här gången.
Kes ska också få börja tävla officiellt nu till helgen i hoppklass 1. Hon är så rolig att köra agility med och lär sig så himla snabbt. Det ska bli riktigt kul att börja tävla med henne och få jobba ihop sig till ett team. Vi har kört några Blåbärstävlingar nu i vinter och hon är riktigt duktig. Slalomträningen har gått fort, hon fattar direkt vad det går ut på och vi har kommit en bit på vägen med kontaktfältsträning. Men jag har absolut ingen brådska med att tävla med Kes. Nu ska vi först klara av grunderna ordentligt med den här hunden.

Dixie har gått en freestylekurs med mig och planen var att få ihop ett program som vi kanske kunde ha på tävling så småningom. Tyvärr så är han lite för skröplig och klarar inte de roligaste övningarna med backa, hopp och sitta fint. Det är då tur att det finns Heelwork to music istället som är lite snällare mot gamla hundar. Där ska hunden jobba i olika fotpositioner istället för en massa trix. Det ska nog gå att hitta ett lagom svårt program åt oss.
Mr Spock fick vara stand-in på träningstävlingen i freestyle i söndags istället. Han har aldrig tränat freestyle men med de trick vi kan och lite från rallylydnaden och med godisbelöningar så genomförde vi ändå ett program. Bra början ändå  Här är länk till Youtube-filmen från vårt framförande. https://youtu.be/-PELgWSOQRE

Vi väntar och längtar alla efter våren nu. Varmare väder för gammelhundens krämpor ska lätta, snöfritt och torra gräsplaner på klubben så vi kan träna agility, rallylydnad och viltspår. Ljusare kvällar så man kan vara ute och pyssla i trädgården eller meka med bilen (i makens fall).