SäkerTass

Visste du att pengar växer på träd

Sedan starten i juli har jag i mitt företag SäkerTass, hittat och pantat flaskor och burkar för ca 350 kr på hundpromenaderna i Sollentuna. Slantarna går till Stockholms hundar i nöd genom Hundskyddsfonden. Den som är kund kan också hjälpa till genom att lämna en påse med det man vill panta vid dörren. När jag kommer för att rasta hunden så tar jag då med den till insamlingen. Det ligger otroliga mängder med burkar och pet-flaskor runt om i naturen. Jag förvånas över hur mycket det blir bara på dom turerna jag tar med mina rasthundar. Jag hittar i snitt 3-4 kr varje dag i pantpengar. Det blir en hel del när man slår ihop det. Hundarna hjälper naturligtvis till att hitta de gömda skatterna. De hänger gärna med ut i bushen för att nå en kastad burk.

20131104_112028

Här hittar jag och Lilja 2 kr till. Denna månad går pantpengarna till Hundsportens insamling till Musikhjälpen i P3. Kampanjen går i radions kanal P3 och SVT mellan 9-15 december. I år är insamlingstemat: Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Förutom att vi hjälper unga flickor att föda sina barn säkert så får vi också önska oss något kul till hundarna av alla de som ställer upp och skänker priser för utlottning. För varje skänkt 50 lapp får man en önskning att vinna något. Förra året var jag med och bidrog till insamlingen. Då önskade jag åt min hund Dixie att han skulle få en skön stund med hundmassage hos Klicka Hunden i Upplands Väsby. Och tänk... jag vann!! Vilken lyckoträff det blev. Förutom att Dixie nu får regelbunden behandling av snälla Therese så har vi även startat samarbete mellan våra företag. Mina kunder får rabatt hos Klicka Hunden och de som behöver mina rastningstjänster av hennes kunder få rabatt hos mig.
På bloggen för insamlingen kan du läsa om alla fina priser som finns att önska sig. Bilden här på Lilja finns också med som ett exempel på hur man kan samla in pengar. Följ länken ovan så kan du läsa om hur du gör både för att skänka pengar och delta i utlottningen.

Nu utmanar jag er som läser detta att skänka era pantpengar till välgörande ändamål, gärna till Musikhjälpen eller till Hundskyddsfonden.


RSS