SäkerTass

Visste du att pengar växer på träd

Sedan starten i juli har jag i mitt företag SäkerTass, hittat och pantat flaskor och burkar för ca 350 kr på hundpromenaderna i Sollentuna. Slantarna går till Stockholms hundar i nöd genom Hundskyddsfonden. Den som är kund kan också hjälpa till genom att lämna en påse med det man vill panta vid dörren. När jag kommer för att rasta hunden så tar jag då med den till insamlingen. Det ligger otroliga mängder med burkar och pet-flaskor runt om i naturen. Jag förvånas över hur mycket det blir bara på dom turerna jag tar med mina rasthundar. Jag hittar i snitt 3-4 kr varje dag i pantpengar. Det blir en hel del när man slår ihop det. Hundarna hjälper naturligtvis till att hitta de gömda skatterna. De hänger gärna med ut i bushen för att nå en kastad burk.

20131104_112028

Här hittar jag och Lilja 2 kr till. Denna månad går pantpengarna till Hundsportens insamling till Musikhjälpen i P3. Kampanjen går i radions kanal P3 och SVT mellan 9-15 december. I år är insamlingstemat: Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Förutom att vi hjälper unga flickor att föda sina barn säkert så får vi också önska oss något kul till hundarna av alla de som ställer upp och skänker priser för utlottning. För varje skänkt 50 lapp får man en önskning att vinna något. Förra året var jag med och bidrog till insamlingen. Då önskade jag åt min hund Dixie att han skulle få en skön stund med hundmassage hos Klicka Hunden i Upplands Väsby. Och tänk... jag vann!! Vilken lyckoträff det blev. Förutom att Dixie nu får regelbunden behandling av snälla Therese så har vi även startat samarbete mellan våra företag. Mina kunder får rabatt hos Klicka Hunden och de som behöver mina rastningstjänster av hennes kunder få rabatt hos mig.
På bloggen för insamlingen kan du läsa om alla fina priser som finns att önska sig. Bilden här på Lilja finns också med som ett exempel på hur man kan samla in pengar. Följ länken ovan så kan du läsa om hur du gör både för att skänka pengar och delta i utlottningen.

Nu utmanar jag er som läser detta att skänka era pantpengar till välgörande ändamål, gärna till Musikhjälpen eller till Hundskyddsfonden.


Registrering

Trots semestertider och vackert väder så har registreringen av mitt företag gått väldigt fort. Nu är SäkerTass registrerat för F-skatt hos Skatteverket och vi kan börja ta emot kunder på riktigt. Det kommer in förfrågningar till mailboxen lite då och då. Kul att se att det ger resultat med den marknadsföring jag har gjort än så länge.

Samarbetet med Klicka Hunden i Upplands Väsby börjar också ta form. Therese Welander erbjuder mina kunder 10 % rabatt på hela sitt utbud av hundmassage, laserbehandling, hundkurser och problemhundsutredningar. Hon är också återförsäljare av VGW-selen som förhindrar att hunden drar i kopplet på ett skonsamt sätt.
Under rubriken Kundrabatter på fliken för SäkerTass hittar du en länk till hennes företag. Kursutbudet för hösten har redan kommit ut på hemsidan och jag är själv väldigt sugen på att gå kurs också.

Igår var en väldigt varm dag och jag passade på att slappa på stranden hela eftermiddagen. Hundarna fick vara hemma i den svala lägenheten och jag hade hoppats att det skulle bli lite badväder idag med. Istället så är det mulet och det blir nog bara hundarna som får bada när jag åker ut till Åkersberga i eftermiddag.
Gårdagen bjöd också på ett roligt viltspår för Mr Spock. Jag hade åkt ut på fredagkväll och lagt ett 600 m långt spår. När man inte vet riktigt hur terrängen ser ut innan man går ut och lägger spåret så blir det spännande på flera sätt att se hur hunden ska lösa uppgiften. Den här gången började spåret i gles tallskog, nästan på gränsen till kalhygge, gick över i mossbeklädda berghällar och sen in i riktigt snårig och kvistigt lövskog där man inte plockat upp sly och annat skit efter gallring för att avslutas igen i tallskog. Spock klarade återgången i vinkel 1 med sån klarhet att jag nästan var på väg att jubla högt. När spåret sen gick över på mossan så måste det ha dunstat och drivit för han drog iväg en bra bit ifrån spårkärnan och jag fick till slut leda honom tillbaka mot vinkeln för att han skulle hitta rätt igen. Väl där klarade han både vinkel och bloduppehåll men drog återigen iväg lite för långt i sidled och jag fick hjälpa honom rätt en gång till. Däremot så klarade han snårskogsdelen galant. Där var det nästan raka vägen i spåret, så gott det nu går i den terrängen. Belöningen, en halv älgklöv hittades i spårets slut upphängd i ett träd. Lycklig Mr Spock fick bära hem bytet till bilen.


Framgång =)

Det går bra nu!!   

Sen jag skrev senast så har jag hunnit vara på en inofficiell utställning där Mr Spock skötte sig jättebra i ringen. Han visade tänderna så fint och domaren fick känna och klämma på hela kroppen utan att han blev rädd. I konkurrens med fina lilla Bira så blev han Bäst i Rasen och fick vara med i finalen. Där fick vi ingen placering men vi fick ett bra kvitto på att det är på rätt väg.

Förra helgen var det så dags för officiell utställning igen. Den här gången var det Dalarnas Kennelklubb som anordnade i Avesta. Mr Spock hade ännu en lyckad dag. Det blev vinst med Cert och Bäst i Rasen med lilla söta Lyra som Bäst i motsatt kön och också hon fick med sig sitt första cert hem. Grattis Linn och Erik! I finalringen var det tyvärr bara att visa upp sig och sen ut direkt. Men något annat kan man väl egentligen inte vänta sig med en unghund som inte är i full päls ännu. Jag är ändå strålande glad och nöjd över hur bra det går i hanteringen på bordet, tandvisning och runt i ringen. Så nöjd att jag inatt drömde om att Spock vann cert igen   Då kan man ju inte annat än att drömma lite när man är vaken också. Nu har jag anmält Mr Spock till utställningen på Åland 29e september. Med lite tur så blir det ett finskt cert också.

Ett viltspår har vi också hunnit med i midsommarhelgen. Det gick bra förutom på mitten när han verkade tappa spåret och snurrade fram och tillbaka i flera varv innan jag fick hjälpa honom lite på traven att hitta rätt väg. Sen bar han älgklöven hela vägen genom skogen till bilen, jättestolt. Nu tränar vi inför öppen klass.

Dixies laserbehandlingar börjar ge resultat. Nu ska han få behandling 2 ggr i veckan och förhoppningsvis ska jag senare i sommar kunna börja träna upp musklerna på honom. Han har sån agilityabstinens den stackarn. När jag var och tränade med Spock häromdagen så tog Dixie hinder på egen hand, utan lov bara för att få göra nånting, innan jag hann koppla honom. Jag lovar, Dixie. Jag ska göra allt jag kan för att du ska bli bra i ryggen igen och kan börja träna igen. Tillsvidare så är det vila som gäller och ja, vi ska ta upp Rallylydnaden igen. Ska bara... du vet.

Företaget ska jag skicka in om registrering innan månaden är slut. Bäst att sätta deadlines för sig själv   annars blir det inte gjort. Nya förfrågningar droppar in stadigt och en ny kund är signad. Man känner sig rätt så mäktig när man går ut med en stor, stor dobbermanhane. Fina Kalle, är lite osäker på andra hundar och kan inte vara på hunddagis. Han är mysig och jättesnäll att gå ut med. Här är han på en fin sommaräng.

20130623_160104RSS