SäkerTass

CHAMPION!!

Grattis till Mr Spock!

I söndags var vi på internationell utställning i Gimo, norr om Uppsala. Det var första gången han ställdes ut i öppen klass efter att han fyllt 2 år. Med 2 cert vunna tidigare i år i unghundsklass så saknades bara ett för att bli Svensk utställningschampion. Domaren tyckte om Mr Spock och gav honom excellent med ck i pris. Då det bara var en till hane med i samma ras och den redan var champion så betydde det att certifikatet skulle gå till Mr Spock oavsett hur placeringarna blev i bästa hanhundsklass. Jag skuttade ut ur ringen på små lätta fötter såå sååå glad över min lilla prins. Mr Spock blev placerad som 2:a men fick sitt cert och kan nu titulera sig Svensk Utställningschampion. I stamtavlan får han nu förutom titeln som SE JV-12, Svensk Juniorvinnare -12 också lägga till SE UCH för championatet. Jippie!!!

Om mindre än två veckor åker vi till Åland på nästa utställning. Har vi riktig, riktig tur där så har han nu även chansen att bli Finsk champion. Men det ska man nog inte hoppas för mycket på. Mr Spock är ju faktiskt väldigt ung ännu och med alla fina finska hundar som troligen kommer dit så blir konkurrensen svår.

2 år och 24 dagar, Mr Spock är Svensk Utställningschampion


Framgång =)

Det går bra nu!!   

Sen jag skrev senast så har jag hunnit vara på en inofficiell utställning där Mr Spock skötte sig jättebra i ringen. Han visade tänderna så fint och domaren fick känna och klämma på hela kroppen utan att han blev rädd. I konkurrens med fina lilla Bira så blev han Bäst i Rasen och fick vara med i finalen. Där fick vi ingen placering men vi fick ett bra kvitto på att det är på rätt väg.

Förra helgen var det så dags för officiell utställning igen. Den här gången var det Dalarnas Kennelklubb som anordnade i Avesta. Mr Spock hade ännu en lyckad dag. Det blev vinst med Cert och Bäst i Rasen med lilla söta Lyra som Bäst i motsatt kön och också hon fick med sig sitt första cert hem. Grattis Linn och Erik! I finalringen var det tyvärr bara att visa upp sig och sen ut direkt. Men något annat kan man väl egentligen inte vänta sig med en unghund som inte är i full päls ännu. Jag är ändå strålande glad och nöjd över hur bra det går i hanteringen på bordet, tandvisning och runt i ringen. Så nöjd att jag inatt drömde om att Spock vann cert igen   Då kan man ju inte annat än att drömma lite när man är vaken också. Nu har jag anmält Mr Spock till utställningen på Åland 29e september. Med lite tur så blir det ett finskt cert också.

Ett viltspår har vi också hunnit med i midsommarhelgen. Det gick bra förutom på mitten när han verkade tappa spåret och snurrade fram och tillbaka i flera varv innan jag fick hjälpa honom lite på traven att hitta rätt väg. Sen bar han älgklöven hela vägen genom skogen till bilen, jättestolt. Nu tränar vi inför öppen klass.

Dixies laserbehandlingar börjar ge resultat. Nu ska han få behandling 2 ggr i veckan och förhoppningsvis ska jag senare i sommar kunna börja träna upp musklerna på honom. Han har sån agilityabstinens den stackarn. När jag var och tränade med Spock häromdagen så tog Dixie hinder på egen hand, utan lov bara för att få göra nånting, innan jag hann koppla honom. Jag lovar, Dixie. Jag ska göra allt jag kan för att du ska bli bra i ryggen igen och kan börja träna igen. Tillsvidare så är det vila som gäller och ja, vi ska ta upp Rallylydnaden igen. Ska bara... du vet.

Företaget ska jag skicka in om registrering innan månaden är slut. Bäst att sätta deadlines för sig själv   annars blir det inte gjort. Nya förfrågningar droppar in stadigt och en ny kund är signad. Man känner sig rätt så mäktig när man går ut med en stor, stor dobbermanhane. Fina Kalle, är lite osäker på andra hundar och kan inte vara på hunddagis. Han är mysig och jättesnäll att gå ut med. Här är han på en fin sommaräng.

20130623_160104


Utställningsträning

Usch så svårt det är att jobba bort rädslor! Igårkväll gjorde jag upp en liten ruta på fotbollsplanen för att träna Mr Spock inför helgens inofficiella utställning. Helgen som gick var jag i Österbybruk och jobbade som ringsekreterare. På lördagen så var det juniorhandling i min ring. Det var mycket intressant att höra domarens kommentarer om de mycket duktiga ungdomarna som visade upp sina hundar. Jag fick en hel del bra tips som jag tänkte att nu ska vi träna lite.

Det är jättesvårt att anpassa farten så att det går lagom fort. Om jag börjar springa så är det lätt att han börjar hoppa eller går över i galopp. Om jag går för sakta så kommer inte traven fram bra. Tips från helgen är också att när man ska visa hunden fram och tillbaka så ska man försöka börja nära domaren. Samma i triangel. Tänka på vändningar och avslut.

Mitt i träningen så kommer några pojkar från området och vill spela fotboll. Dom sätter sig först som publik men det störde Spock mer än det gjorde nytta. Sen var pojkarna nyfikna men lite rädda för Spock och det gjorde inte honom säkrare. Han skäller och viftar på svansen men med raggen rest litegrann utifall att... Det var bara att packa ihop konerna, ta med Dixie som bara fått titta på och gå hem igen. *Suck*RSS