SäkerTass

Meritlistan fylls på =)

Jag är visst inte så flitig på att uppdatera er om vad som händer just nu. Maj och juni är den allra upptagnaste tiden när man håller på med hundsport och då särskilt agility.

I vår har jag hunnit ha en nybörjarkurs i agility med 8 deltagare. Den avslutades 2 juni med en skojtävling där alla hundar och förare fick visa hur duktiga de blivit på bara några veckor. Vi önskar dom lycka till med träningen nu i sommar och hälsar gamla och nya deltagare välkomna tillbaka i höst när vi kör en fortsättningskurs. Datum för denna och en ny Nybörjarkurs hittar ni på sidan med Hundkurser.

18e maj deltog jag med SäkerTass på Hundens dag i Edsbergsparken vid slottet i Sollentuna. Det var lång kö med hundar och deras ägare som ville prova på agility under dagen.

Försäljningen av egentillverkade koppel och halsband i slitstarka materialet Paracord har också tagit fart. Jag har haft med mig min kollektion till några agilitytävlingar och har nu en lista på beställningar att göra. På min Facebooksida kommer jag att lägga ut ett album med bilder på det jag tillverkat. Det går att beställa genom att skicka mail med storlek, mönster, färger mm så skickar jag prisuppgift mm. Eftersom jag tillverkar dessa på min "fritid" så kan det ta olika lång tid för leverans.

I slutet av april var jag med på ett seminarium i Praktisk flockhantering som ingår i den Hunddagisutbildning jag går. Det var Aurora Hundtjänst i Skogås som höll i kursen. Intressant att få höra hur hon tänker i sitt arbete med hundarna på dagiset och även få utbyta tankar med de andra kursdeltagarna. Nu fortsätter min kurs på hemmaplan och jag hoppas bli klar med alla delar innan semestern om några veckor.

Så till meritlistan. Det är Mr Spock som visat framtassarna igen. I maj tog vi andra uppflyttningspinnen i Agilityklass 1. Vi kom på tredje plats med 0 fel på Uppsala bks tävling. Förra helgen var det utställning igen för Mr Spock. Det var första gången som vi deltog i Championklass och det gick hela vägen. Ett Excellent i kvalitetsbedömningen, CK i konkurensen och som enda hund med CK av 6 deltagande så blev han också Bäst i rasen. Med sig fick han också ett CACIB som är ett internationellt certifikat. Det var Mr Spocks andra CACIB och nu måste vi utomlands för att samla flera. Vi är anmälda till utställningen på Åland i september och hoppas att Mr Spock kan låta pälsen växa till lite mer till dess för att bättra på helheltsintrycket.
Under midsommarhelgen har vi tävlat agility. Denna gång passade vi på att hälsa på sambons föräldrar på Gotland och kombinera med agilitytävlingar i Klintehamn. På lördagen lyckades vi knipa ytterligare en tredjeplats med 0 fel. Denna gång i Hoppklass 1. Det var också den tredje och sista uppflyttningspinnen så nästa tävling startar vi i klass 2.

 


Coaching och hunddagisutbildning

Sitter just nu och väntar på att min suveräna coach ska komma förbi på ett nytt möte inför företagsstarten. Det är sista gången idag. Vi har stött och blött min idé och jag blir alltid så peppad att gå vidare när hon har varit här. Det är verkligen guld värt

Häromdagen kom också kurskompendiet till Hunddagisutbildningen. Även om jag till att börja med inte ska ha någon traditionell hunddagisverksamhet så är det en bra och gedigen utbildning att ha med sig. Bl a innehåller den mycket djursjukvård och vad man ska tänka på kan hända med hunden. Stor fokus ligger också på etologi, läran om hundars beteende.

Annonser börjar ta form och jag börjar känna mig redo att skaffa kunder. Det ska bli jättespännande att se vilket gensvar jag kommer få. Sommaren är ju redan här med värme, sommarregn, solsken och för dom som inte jobbar -lata dagar. Sommaren är en tid då många skaffar hund för att kunna ha ledigt första tiden med valpen. Vad som händer sen när semestern är slut och jobbet börjar igen kanske man inte tänkt på. Får jag ta med valpen till jobbet? Hur länge klarar den att vara ensam hemma? Har träningen med rumsrenhet tagit längre tid än man trodde? Hunddagiset man tänkt ha hunden på kanske inte tar emot valpar? osv...

Igår var jag också ute och letade efter bra spårmarker för att träna viltspår. Hittade en lite skogsbit utåt Täby. Inte helt idealt och jag hade bara älgklöven och inget blod att lägga ut. Det blev ett kort spår på ca 200 m med 3 vinklar och en grusvägsövergång i torr blandad terräng. Spåret fick ligga i 2,5 timme. Eftersom det var så varmt ute så stiger doften från marken och Mr Spock gick med lyftat huvud nästan hela vägen, utom där han tappade spåret och började ringa för att hitta tillbaka t ex i vinkel 2. Vägövergången var klockren. Han drog rakt över vägen och fortsatte spåret spikrakt på. Stoltare och gladare hund som hittar sitt byte älgklöven fastbunden i ett träd får man leta länge efter. Min duktiga vovve!


RSS