SäkerTass

Ensam hemma

Snart är det jul igen och ni kommer väl ihåg den gamla julfilmsklassikern Ensam hemma.
Där är det en pojke som blir frånåkt av sin familj när de åker på utlandssemester över julen och han blir kvar hemma i huset.

Som tur är så är det sällan våra hundar lämnas ensamma hemma. Speciellt inte nu i Corona-tider då många jobbar hemifrån. Snart är det slut på hemmajobbandet. Vaccin är på väg och vi ser snart ett slut på det påvtvingade hemmasittandet. Sköööönt!

-Men hunden då?!
Hur många av de som har skaffat hund detta år har tänkt på att träna hunden att klara sig själv hemma några timmar? Lider den redan nu av separationsångest så fort du går till tvättstugan eller ut i garaget?
Har du tänkt på hur det ska bli när du åker tillbaka till kontoret, ungarna får gå i skolan som vanligt igen och hunden är kvar hemma?
Detta måste tränas som allting annat i hundens liv. Börja att förbereda den nu på vad som ska komma sen.

SäkerTass hundrastningstjänst bygger på att hunden klarar att vara ensam i huset. Den ska känna sig trygg hemma även om inte matte eller husse är hemma tillsammans med den. Det ska vara skönt att vila från hundens vanliga uppgifter i hemmet när den är ensam. Den behöver inte vakta, inte passa vid köksbänken ifall det skulle trilla en matbit, inte hålla sig borta från barnens lek, eller delta i densamma. Att vara ensam hemma ska vara en vila för hunden.

Enligt djurskyddslagen får hunden lämnas ensam i hemmet i  fyra timmar. Sen ska den ha tillsyn och möjlighet till rastning. Där kommer vi in i bilden. Med nyckelkvittens och kundavtal så är du trygg att din hund får sin lagliga rätt att komma ut och göra sina behov, får tillsyn, motion och lite aktivering.

När du väl kommer hem igen från jobb eller skola så möts du av en nöjd och glad hund som är redo att hitta på nåt kul tillsammans med dig. Bra va!