SäkerTass

Tur i oturen

Äntligen har jag fått reda på varför Dixie har varit hängig. Trots många besök hos hundfysioterapeut, laserbehandlingar och vattentramp på löpband så har det hela tiden kommit tillbaka ryggont. Vissa dagar har han varit så stel att han knappt gått ur soffan på morgonen och när han väl gjorde det så kunde han pipa ynkligt och bara ligga still innan han fått igång muskler och börjat röra på sig ordentligt. Stackars min lilla vän!

Efter ett besök hos veterinären Eva som är specialist på ryggproblem och hältutredningar på Vallentuna djurklinik och ett blodprov senare så visar det sig att han har Borrelia. Både lättad och ledsen. Lättad för att han kommer att bli bättre med rätt medicin. Ledsen för att jag inte upptäckt det tidigare och att han gått och dragits med det för länge. Hade ju aldrig kunnat ana att det var det när den andra veterinären sa att det berodde på artros i ländryggen. Fästingar finns ju inte i Norrland där vi har bott och problemen började ju redan för ett år sen. Så detta måste stackarn ha gått med länge.
Nu vet jag i alla fall att alltid misstänka fästingburna sjukdomar om mina hundar blir dåliga i fortsättningen.

Stort hopp om förbättring finns i alla fall. Dixie har redan blivit piggare av medicinerna. Han är snart tillbaka till sitt vanliga odrägliga aussie-jag.  Kanske finns det lite hopp om att framåt sommaren börja tävla lite igen. Ny karriär i Rallylydnad kanske ??