SäkerTass

Gott nytt år 2014!

Det nya året har brakat igång med 4 dagars agility tävlingar på Husdjursmässan i Kista. Brukshundsklubben i Österåker, som jag är med i arrangerade officiella tävlingar i klass 2, 3 och lag. Mr Spock och jag var inte med och tävlade. Jag var funktionär istället och hejade fram mina klubbkamrater till framgång. Många fina lopp har vi sett under dom här dagarna. Roligt att få dela ut certifikat och championrosetter till dom som lyckades knipa placeringar för det. Klass 3-ekipagen och lagen har också tävlat om SM-placeringar. Mina klubbkamrater i lag Kalaspuffarna blev kvalificerade för SM i helgen och nu planerar vi att åka till Sollefteå i mitten av juni för att heja fram dom där också.

På Luciadagen, före jul, var jag med Mr Spock till veterinären igen. Den här gången skulle vi kolla ögonen med en s k ögonlysning. Där kan man se om det finns förändringar i ögat som ev. skulle kunna vara ärftliga och ställa till det för kommande parningar. Inget upptäcktes och nu är det fritt fram för vackra kooikerdamer att höra av sig för en kärleksstund med Mr Spock.

20131213_155116

Vid ögonlysning får hunden droppar i ögonen som ska förstora pupillerna så att veterinären ska kunna se in i hela ögat. Då får man så här stora mörka vackra ögon.

SäkerTass har också mjukstartat det nya året med promenader i gråvädret. I vår kommer jag att försöka uttöka verksamheten med att anställa hundrastare, främst i Täby. Känner du någon som är ansvarsfull, dokumenterat hundvan, har körkort och bil som vill vara ute mycket så be dom höra av sig till mig.