SäkerTass

En holländsk bullterrrier

Stackars Mr Spock   

I onsdags var vi som vanligt ute på en morgonpromenad i dom vackra höstlöven. Jag åker hemifrån vid 10.30 och allt är normalt hemma. Dixie och Mr Spock skulle gärna följt med på en tur till men nu var det dags för rasthundarna i SäkerTass att få komma ut en sväng i det sköna höstvädret. Jag kör min runda och idag fick 9 hundar runt om i Sollentuna en promenadtur mitt på dagen. Hemma igen vid 14.30 möts jag av två glada hundar. Nu blir det mat, mys och kel och sen en promenad till.

Döm om min förvåning när jag tittar närmare på den hoppande kooikern!   Hans nos är uppsvälld till nästan dubbel storlek!! Läpparna är svullna och tjocka och nosryggen ser lite krum ut. Min första tanke är getingstick eller ormbett, men var skulle han ha träffat på dessa kryp inne i lägenheten under 4 timmar ensamma hemma? Ja, kanske under morgonpromenaden då...
Veterinären säger att det bara är att avvakta och hålla koll, så jag matar hundarna som vanligt. Mr Spock äter glatt men har lite svårt att glufsa i sig som normalt med dom tjocka läpparna. Efter nån timme får han inte behålla maten längre och då får vi en akuttid hos snälla Sollentuna Djurklinkik. Han får en kortisonspruta och sen är det bara att håll akoll igen. Svullnaden går ner under kvällens styrelsemöte med Stockholms kennelklubb och dagen efter är han som vanligt igen.

20131016_144336 20131016_144404 20131016_145016