SäkerTass

Utställningsträning

Usch så svårt det är att jobba bort rädslor! Igårkväll gjorde jag upp en liten ruta på fotbollsplanen för att träna Mr Spock inför helgens inofficiella utställning. Helgen som gick var jag i Österbybruk och jobbade som ringsekreterare. På lördagen så var det juniorhandling i min ring. Det var mycket intressant att höra domarens kommentarer om de mycket duktiga ungdomarna som visade upp sina hundar. Jag fick en hel del bra tips som jag tänkte att nu ska vi träna lite.

Det är jättesvårt att anpassa farten så att det går lagom fort. Om jag börjar springa så är det lätt att han börjar hoppa eller går över i galopp. Om jag går för sakta så kommer inte traven fram bra. Tips från helgen är också att när man ska visa hunden fram och tillbaka så ska man försöka börja nära domaren. Samma i triangel. Tänka på vändningar och avslut.

Mitt i träningen så kommer några pojkar från området och vill spela fotboll. Dom sätter sig först som publik men det störde Spock mer än det gjorde nytta. Sen var pojkarna nyfikna men lite rädda för Spock och det gjorde inte honom säkrare. Han skäller och viftar på svansen men med raggen rest litegrann utifall att... Det var bara att packa ihop konerna, ta med Dixie som bara fått titta på och gå hem igen. *Suck*