SäkerTass

Utställningsträning

Usch så svårt det är att jobba bort rädslor! Igårkväll gjorde jag upp en liten ruta på fotbollsplanen för att träna Mr Spock inför helgens inofficiella utställning. Helgen som gick var jag i Österbybruk och jobbade som ringsekreterare. På lördagen så var det juniorhandling i min ring. Det var mycket intressant att höra domarens kommentarer om de mycket duktiga ungdomarna som visade upp sina hundar. Jag fick en hel del bra tips som jag tänkte att nu ska vi träna lite.

Det är jättesvårt att anpassa farten så att det går lagom fort. Om jag börjar springa så är det lätt att han börjar hoppa eller går över i galopp. Om jag går för sakta så kommer inte traven fram bra. Tips från helgen är också att när man ska visa hunden fram och tillbaka så ska man försöka börja nära domaren. Samma i triangel. Tänka på vändningar och avslut.

Mitt i träningen så kommer några pojkar från området och vill spela fotboll. Dom sätter sig först som publik men det störde Spock mer än det gjorde nytta. Sen var pojkarna nyfikna men lite rädda för Spock och det gjorde inte honom säkrare. Han skäller och viftar på svansen men med raggen rest litegrann utifall att... Det var bara att packa ihop konerna, ta med Dixie som bara fått titta på och gå hem igen. *Suck*


Coaching och hunddagisutbildning

Sitter just nu och väntar på att min suveräna coach ska komma förbi på ett nytt möte inför företagsstarten. Det är sista gången idag. Vi har stött och blött min idé och jag blir alltid så peppad att gå vidare när hon har varit här. Det är verkligen guld värt

Häromdagen kom också kurskompendiet till Hunddagisutbildningen. Även om jag till att börja med inte ska ha någon traditionell hunddagisverksamhet så är det en bra och gedigen utbildning att ha med sig. Bl a innehåller den mycket djursjukvård och vad man ska tänka på kan hända med hunden. Stor fokus ligger också på etologi, läran om hundars beteende.

Annonser börjar ta form och jag börjar känna mig redo att skaffa kunder. Det ska bli jättespännande att se vilket gensvar jag kommer få. Sommaren är ju redan här med värme, sommarregn, solsken och för dom som inte jobbar -lata dagar. Sommaren är en tid då många skaffar hund för att kunna ha ledigt första tiden med valpen. Vad som händer sen när semestern är slut och jobbet börjar igen kanske man inte tänkt på. Får jag ta med valpen till jobbet? Hur länge klarar den att vara ensam hemma? Har träningen med rumsrenhet tagit längre tid än man trodde? Hunddagiset man tänkt ha hunden på kanske inte tar emot valpar? osv...

Igår var jag också ute och letade efter bra spårmarker för att träna viltspår. Hittade en lite skogsbit utåt Täby. Inte helt idealt och jag hade bara älgklöven och inget blod att lägga ut. Det blev ett kort spår på ca 200 m med 3 vinklar och en grusvägsövergång i torr blandad terräng. Spåret fick ligga i 2,5 timme. Eftersom det var så varmt ute så stiger doften från marken och Mr Spock gick med lyftat huvud nästan hela vägen, utom där han tappade spåret och började ringa för att hitta tillbaka t ex i vinkel 2. Vägövergången var klockren. Han drog rakt över vägen och fortsatte spåret spikrakt på. Stoltare och gladare hund som hittar sitt byte älgklöven fastbunden i ett träd får man leta länge efter. Min duktiga vovve!


Lansering

Nu har jag äntligen kommit så pass lång med min hemsida att jag väljer att publicera den. Det kommer att ske mera utveckling på sidan med info om mina hundar och mera info om företaget så småningom. Allt inom sin tid. Jag har nyligen fått ett vikariat som hotellreceptionist och därför kommer företagsstarten att skjutas lite på. Intresserade kunder får gärna höra av sig till mig med sina behov så att jag får en bättre uppfattning om hur stort behovet av hundrastning är i mitt område. Då kan jag också planera när jag ska sätta igång på allvar och börja hjälpa er att ta hand om era hundar och husdjur.