SäkerTass

Härliga höst!

Äntligen är hösten här!! Det är min favorit tid på året. Lagom temperatur för att vara utomhus, massor av kurser och aktiviteter, nya och gamla kunder på jobbet, sommarens äventyr att se tillbaka på och vinterns utmaningar som är i antågande. Ja, jag gillar hösten.

Det här året är ju inte som vanligt på många sätt. Det har varit tävlingsuppehåll i agilityn sen mitten på mars och min energi för både träning och tävling har fått sig en rejäl knäck. Vi var ju så bra och verkligen på gång innan allt drogs bort... Sommaren fick vi spendera på hemmaplan istället för att vara ute och tävla var och varannan helg. Vi har gått lite kurser för att hålla humöret uppe i agilityn och så har jag och Mr Spock gjort nystart i Rallylydnaden istället.
Det har varit intressant att grotta ner sig i en annan hundsport och mitt mål var att lyckas komma över 80 p i Fortsättningsklassen på tävling. Detta lyckades vi med i september och  nu tränar vi vidare på att tygla energin på banan, öka samarbetet och lära in högerhandling och nya moment för att kunna starta Avancerad klass.

Dixie, som var min äldsta hund fick vi ta ett fint farväl av mitt i sommaren. Han fyllde 14 år och hade ett födelsedagskalas på brukshundklubben. Jag hade gjort en tipspromenad med 14 frågor, ett för varje år, som handlade och Dixie, det fanns rallylydnadsbanor att gå som han hade tävlat på och vi fikade rabarberpaj. En insamling till Hundstallet hade vi. Jag sålde halsband, koppel och små turgubbar i paracord där alla pengar gick till Hundstallet. Tror vi fick in ca 3000 kr totalt. Tack alla snälla som bidrog!
Några dagar efteråt fick Dixie somna in. Hans hjärtfel hade blivit större, han orkade inte gå promenader som innan och det var dags helt enkelt. Tomrummet är enormt stort och vi saknar honom mycket.

Livet går vidare och de andra hundarna gör sitt bästa för att väga upp. Vi behöver inte ta hänsyn längre till den äldre hunden som innan och det blir mer tid att ägna sig åt kooikrarnas träning och tävling.
Kes har fått prova att tävla Rallylydnad igen. Det passar dock inte henne. Hon får scenskräck och kommer inte ihåg att hon nånsin lärt sig att sitta. Så fort hon kliver över banans kantband så fryser hon. Därför ska hon slippa att tävla nåt annat än agility, åtminstone tillsvidare.

I september fick vi äntligen börja tävla officiellt i agility igen. Mr Spock och jag har förra veckan gjort omstart på tävlingsbanan. Och vilken start det blev!! Vi tävlade i Hoppklass 3 på tre olika banor. Första loppet fick vi en snöplig vägran där han sprang förbi ett hinder, men vi tog igen det med råge på nästa bana som vi klarade felfritt och VANN! Det var såååå skönt att känna att vi fortfarande är ett fantastiskt team ihop och att vi kan sätta banan. Det blev 4:e SM kvalificeringen i Hoppklass så nu kan vi fokusera mer på Agilityklassen.
Jag har väl inte egentligen stora förhoppningar om att ta mig till SM nästa år, men trillar det in nån "pinne" så tar vi det som bonus.
Kes ska få tävla lite sparsamt i klass 1 när det är tävlingar i Stockholmstrakten.

Nyligen har jag avslutat två grupper med kursdeltagare i Viltspår. Jättekul att få lära ut hur man spårar och gör eftersök med hund. Alla hundarna och deras ägare var så duktiga och gjorde fantastiska framsteg i skogen. Vill du se lite bilder från avslutningen på spårkursen så finns de här. https://www.facebook.com/402167666576893/posts/3161464787313820/?extid=0&d=n